Sustainmeant | Sustainability & Nieuws

Ontdek de wereld en bewaar je geheim

   Apr 06

Ondernemers gaan voor duurzaamheid

Een aantal deelnemers aan de cursus Duurzaam ondernemen loont, kregen niet zomaar hun certificaten uit handen van de wethouder, die duurzaamheid in zijn portefeuille heeft. Eerst moesten ze een korte presentatie houden waarbij ze uitlegden wat ze opgestoken hadden tijdens de vier middagen, die de cursus omvatte. Ze deden dat afgelopen donderdag in het kantoor van de deelnemers, welke gaan voor duurzaamheid.

De gemeente Alblasserdam bood de cursus van stichting Stimular gratis aan aan bedrijven om ondernemers te stimuleren bij te dragen aan de doelstellingen uit het duurzaamheidsactieplan. Dat omvat twee procent energiebesparing per jaar en 20 procent duurzame energie in 2020. De cursus maakte onderdeel uit van 26 acties uit het plan van de bijna voorbije collegeperiode. De deelnemers vulden tijdens de cursus de milieubarometer in.
Tijdens de korte presentaties borduurden de meeste cursisten voort op die barometer. Zij vertelden wat ze gingen ondernemen om hun organisaties te verduurzamen. Hoewel de meeste deelnemers eigenlijk weinig tijd hadden om de cursus te volgen, verklaarden ze daar geen van spijt te hebben gehad. Om de beurt vertelden ze wat voor soort bedrijf ze hebben en wat precies de eyeopener was geweest tijdens de cursusdagen. Een enkeling had een puntje van kritiek.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.