Sustainmeant | Sustainability & Nieuws

Ontdek de wereld en bewaar je geheim

   Apr 12

£ 21.000.000 toegekend voor groene innovatie

Het ministerie van Energie en Klimaatverandering (DECC) heeft toegekend £ 21.000.000 aan ondernemers en organisaties om hen te helpen ‘innovatieve koolstofarme producten’ op de markt brengen.

Het geld werd verdeeld over drie afzonderlijke regelingen: de Energy Entrepreneurs Fund, twee Energy Storage wedstrijden en de Advanced Storage regeling Heat.

DECC stelt dat deze verschillende regelingen zijn bedoeld om ‘aansporen op innovatie in de koolstof-sector laag, helpt om banen te steunen en exportmogelijkheden en helpen het Verenigd Koninkrijk aan haar carbon targets’.

Energie en klimaatverandering minister Greg Barker commentaar: “Deze nieuwe investering zal deze organisaties geven de impuls die ze nodig hebben om te rijden aan de ontwikkeling van een reeks innovatieve koolstofarme ontwerpen, helpen kosten te besparen en brengen nieuwe technologieën op de markt in deze sector.

“Innovatie is essentieel voor de overgang naar een koolstofarme economie en het is geweldig om zo veel ondernemers de uitdaging aan te zien. Ik wens de winnaars veel succes met hun projecten. ”

Ondanks de belofte van een koolstofarme economie, de overheid is zwaar bekritiseerd door politici, milieuactivisten en bedrijven voor het niet om een ​​decarbonsation doel in de komende Energy Bill zijn en vertrouwen op ‘vuile’ gas voor de Britse energiebehoefte.

Innovatie ‘vitaal’ voor groene groei

Het grootste deel van de £ 21.000.000 kwam van de eerste fase van het Energy Entrepreneurs Fund (EEF). Tot 16 miljoen £ werd toegekend aan 30 projecten in het kader van een £ 35.000.000 fonds gelanceerd in april 2012.

Spreken vorig jaar, Greg Barker verklaarde: “Low carbon innovatie van vitaal belang is voor de groei van onze groene economie. Deze investering zal helpen ondernemers met nieuwe ideeën ontwerpen uit de tekentafel en in onze huizen en bedrijven, helpen cut carbon en een stimulans voor de groei in deze spannende markt. ”

DECC zegt dat de EEF ‘heeft tot doel energie technologieën, zoals het bouwen van systemen, geavanceerde verlichtingssystemen en ruimteverwarming en-koeling technologieën, naast energie-en energie-opslag, waaronder brandstofcellen, biomassa ketels en warmtepompen efficiëntie te ondersteunen.’

Winnende projecten van bedrijven zoals Yorkshire Water, Econovate, Marine Zuid-Oosten en Photonstar opgenomen energievraag controles, oplossingen voor afvalbeheer en ideeën voor het plaatsen van isolatie.

Organisaties konden bod voor maximaal miljoen £ 1 te ‘ontwikkelen en demonstreren van innovatieve technologieën en processen’ en krijg advies van experts over hoe ze hun producten op de markt.

Volgens de DECC, werden de 30 geselecteerde projecten beoordeeld met ‘raad van beleggers over de commerciële mogelijkheden van de biedingen en werden beoordeeld op een aantal criteria, waaronder 2020 van de regering en de 2050 carbon doelen, verbeterde prestaties ten opzichte van bestaande technologieën en producten en het vermogen de kosten van de installatie of het onderhoud van bestaande systemen snijden.

De tweede fase van het Energy Entrepreneurs Fund zal ‘binnenkort’ worden gelanceerd, met het resterende beschikbare middelen.

Energie-opslag en geavanceerde Warmte Opslag winnaars

Daarnaast £ 2.000.000 werd toegekend aan 16 organisaties met het oog op de ontwikkeling van ‘innovatieve storage-oplossingen voor energie’, die energie kan opslaan wanneer de vraag laag en laat het als de vraag stijgt.

Van deze £ 2.000.000, £ 500.000 werd toegekend aan 12 bedrijven voor het uitvoeren van haalbaarheidsstudies in verschillende maatregelen voor opslag energie onder de Energy Storage Technology Demonstration Competition.

Afvalbeheerbedrijf VIRIDOR was een van de 12 in de eerste fase van de Energy Storage Technology Demonstration Competition geselecteerde bedrijven, die voor financiering te ‘bouwen en demonstreren van een stikstof-gebaseerde energie-opslag vloeibare en generatie-systeem’.

De resterende 1,5 miljoen pond werd gegeven aan vier organisaties opgenomen in de Energy Storage Component Research & Haalbaarheidsstudie Competition. Het zou worden gebruikt ‘verbeteren onderdelen of materialen voor energieopslag, en voeren haalbaarheidsstudies hoe dergelijke technologieën kunnen worden gebruikt in de Britse elektriciteitsnet.

Tot slot, de Advanced Storage regeling Heat zag 3 £ miljoen toegekend aan ondernemers om ontwerpen te tonen voor compacte warmteopslag apparaten voor de huishoudelijke sector, alsmede het verrichten van haalbaarheidsstudies in hun ontwerpen.

DECC stelt dat het 15 verschil warmteopslag ontwerpen heeft gefinancierd en heeft geld toegekend aan negen grootschalige prototypes te testen, met de demonstraties naar verwachting worden afgerond tegen het einde van maart 2014.

De 15 winnaars, waarvan drie universiteiten inbegrepen, inclusief plannen voor de ontwikkeling van ‘metaalhydrides voor binnenlandse energie-opslag en load balancing’, een ‘fiber based power shift-systeem’, evenals ‘geavanceerde magnetiet thermische opslag voor warmtepompsystemen’.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.